TAVUK BÜRYAN (KAPAMA) |
Bir gün arayla yeni menü ve yeni bir tarifle ramazan lezzetlerine devam ediyoruz.Bugünkü tarifim tam bir ana yemek,yanına bir çorba birde salata yeter de artar bile,tabi yemek sonrası için tatlımızı da unutmadım.Menüye mutlaka göz atın,büryanı da mutlaka deneyin derim.
Şimdiden bereketli iftarlar...
İFTAR ÖNERİLERİ-11.GÜN
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
TAVUK BÜRYAN (KAPAMA)
TAVUK BÜRYAN (KAPAMA) |
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2-3 orta boy domates
1,5 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
nane(bol olsun)
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
tuz
2-3 dilim limon
1,5 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
8 adet tavuk baget
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuklarımızı içine bir tutam maydanoz,birkaç tane defne yaprağı,bir küçük havuç,karabiber ve tuz kattığımız suda haşlayalım.Suyuna kattığımız baharat ve sebzeler hem tavuk suyunun lezzetine lezzet katar hemde ağır kokusunu alır.Haşlanan tavukları ayrı bir tabağa alıp suyunu ince bir süzgeç yada tülbentle süzüp onuda bir köşede bekletin..
Diğer tarafta yağlarımızı tencereye alıp ısıtalım, yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edip soteleyelim.Ardından rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz daha kavuralım ve iyice yıkanmış pirinçleri de ilave ettikten sonra pirinçler tane tane olana kadar kavuralım.
en son tuzunu ve baharatlarını da ekleyip,karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Hafifçe yağladığımız borcam yada fırına dayanıklı seramik fırın tepsisine pilavımızı dökelim ,üzerini düzeltelim.(fırın tepsisi mutlaka kalın bir tepsi olmalı,bu nedenle ya borcam yada seramik dedim).
Haşlanmış ve suyu süzülmüş butları yağsız teflon bir tavada biraz kızartalım ve tepsiye döktüğümüz pilavın üzerine gömelim.
Tavuk suyunu ve suyunu ilave edip,ortasına limon dilimlerini yerleştirip,önceden ısıtılmış fırının alta yakın(bunu söylememin nedeni üste çok yakın olursa büryanın üzeri kuruyabilir)
kısmında 190 dereceli fırında suyunu çekene kadar pişirelim.
Not: eğer suyunu çektiğinde pirinçler biraz diri geldiyse azıcık daha kaynar suyu eşit bir şekilde tepsiye gezdirebilirsiniz.
Not: pilavın kurumasını önlemek için;yukarıda da yazdığım gibi,büryanı fırının alt bölmesinde pişirelim ve fırına dayanıklı bir kaba su koyup fırının alt bölmesine yerleştirelim.
Ilık yada sıcak olarak servis edelim...
Afiyet olsun...
TAVUK BÜRYAN (KAPAMA) . |
Ellerine sağlık canım,
YanıtlaSilaslında yemekten çok biride buzlu su tarifleri verse ya:))
ellerine sağlık canım yemede yanında yat misali bir yemek olmuş vallahi. harika görünüyor. afiyetler olsun:)
YanıtlaSilanaaa burası tam benlik.. harika tarifler.. ellerine sağlık.. sayfa dizaynı da çok hoş bu arada..
YanıtlaSilAkşam ne pişirebilirim diye düşünmekten kurtuldum hemen deneyeceğim.Ellerine sağlık.Sevgiler..
YanıtlaSilBuyurun dostlar buyurun halil ibrahim sofrasına der gibi adeta..iftar yemeği ne yapmalıyım düşüncesinden kurtarıyorsun ya emeğine ellerine sağlıkla teşekkürler.Sevgiler Mutlu Haftalar
YanıtlaSilBayılırım, gerçektende mutlaka bol naneli olmalı. BENİM EN MEŞHUR ANNE YEMEĞİMDİR,ELİNİZE SAĞLIK REYHAN'CIM.
YanıtlaSilohh ellerine sağlık tatlım allah afiyetle ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallahh sevgiler güzelim
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Güzel bir menü olmuş.
YanıtlaSilYeni tarifler eklediğinde bunu yapayım diyorum sonra araya bir şey giriyor öylece kalıyor ama blogun takibimde olduğu için rahatım. Aradığımda bulacağım ne de olsa :)
YanıtlaSilSevgiler...
miiiis miiiis elllerine sağlık canım....
YanıtlaSilmenü yine süper...
sevgiler...
Yine harika bir menü,ellerine sağlık canım,hayırlı iftarlar:)
YanıtlaSilNefis bir menü olmuş yine..ellerinize sağlık..Afiyet olsun..sevgiler..
YanıtlaSilharika bir menü ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık
YanıtlaSiltavuklu herşey güzel oluyor bence ;)
ellerine sağlık canımm..nefis görünüyor..sevgiler
YanıtlaSilOyyy canımm yaa ben bunlara baktıkca bıraktım kilo verme sevdasını da bari almasam kilo:) Ne güzel tarifin zaten tavuğu da çok severim tam benlik ellerine sağlık
YanıtlaSilAyyy çok seviyorum ben kapamayı. Kayınvalidem Makedon göçmeni ve çok sık yapıyor bu yemeği. Dediğin gibi tam bir ana yemek. Çok ama çok lezzetli oluyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. İyi geceler:))))
YanıtlaSilSevgiler...
Hımmmm çok lezzetli bir görüntü , ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle,Neşe
Ellerine saglik nefis bir menu..Irmik helvasinada bayilirim:))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞLAR BENDE UN ÇORBASI YAPACAKTIM AMA ANNEMDEN EZO GELİN ÇORBA GELİNCE BİR SONRAKKİ GÜNE KALDI. SEVGİLER
YanıtlaSilBizim bayramlarda yapılan geleneksel yemeğimizdir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarifinizi denedim.Çok güzel oldu.Acemiliğime rağmen ayrıntılı anlatımınız sayesinde hiç zorlanmadım.Bir de hasan paşa köftenizi yaptım.O da nefisti.Ellerinize ,emeğinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba,
Silöncelikle beğenmenize çok sevindim.benim de ayrıntılı anlatmamın amacı bu zaten herkes mutfak konusunda usta olmuyor,faydalı olmak ne güzel.çok teşekkür ederim..
Hey! Ӏ know thiѕ is somewhat off topic but I was
YanıtlaSilwondеring if you kneω where I сould get a captchа
plugin for my comment form? І'm using the same blog platform as yours and I'm havіng difficultу finding one?
Thankѕ a lot!
Here іs my webpage Seopressor version5