EZOGELİN PİLAVI |
Günaydın,hayırlı cumalar.
Bugün sizlere lezzeti on numara bir pilav tarifim var.Harika bir pilav alternatifi olacak, üstelik çok da besleyici.İçinde ne ararsanız var diyebilirim.Kesinlikle denemenizi öneririm,biz çok beğendik eminim sizlerde çok seveceksiniz.Günün menüsüne de göz atmayı unutmayın derim.Herkese şimdiden hayırlı iftarlar.
Günün menüsü
Sütlü domates çorbası
Fırında limonlu tavuk
Yoğurtlu semizotu salatası
Üzüm şerbeti
Ezogelin pilavı
Etimek tatlısı
Sahurda misler gibi bir katmer yapabilirsiniz.Hem doyurucu hem de çok leziz.Tarif için tıklayın lütfen.
EZOGELİN PİLAVI
EZOGELİN PİLAVI |
MALZEMELER
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı tel şehriye (küçük klasik çay bardağı)
1 çay bardağı arpa şehriye (küçük klasik çay bardağı)
1 adet iri domates
4-5 adet arpacık soğanı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
kırmızı toz biber
pul biber
değirmen karabiber
kuru nane
tuzot
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yeşil mercimeği üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve süzün.Diğer tarafta pilav tenceresine yağları alıp ısıtın.Tel ve arpa şehriyeyi yağa ekleyip rengi hafif dönene kadar kavurun.Arpacık soğanları da ekleyin biraz daha kavurun.Yıkanmış pirinci ekleyip biraz daha çevirin ve yine yıkadığınız bulguru ilave edin.Bulguru da biraz çevirdikten sonra haşlanmış yeşil mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.Yeteri kadar kavrulan bakliyatlara kabuğunu soyup, küp doğradığınız domatesi ekleyin hafif ölene kadar pişirin.Son olarak tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştırın, tavuk suyu ve su karışımını (dilerseniz sadece tavuk suyu ile de pişirebilirsiniz) ekleyip kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra kapağın altına kağıt havlu yerleştirip 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.Demlendikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Not: Baharatını bol katarsanız lezzetini katlayacağını unutmayın,özellikle nane çok yakışıyor.
EZOGELİN PİLAVI |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Canım ellerine sağlık nefis bir menü pilava bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilYanına ayranla tek başına yemek olabilecek kadar güzel bir pilav,ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSilçok değişik bir tarifmiş daha önceden hiç duymamıştım denemek lazım:) hayırlı ramazanlar...
YanıtlaSilÇorbasını çok yaparım,ama pilavını ilk sizden duyuyorum..Çok nefis ve besleyici olmuş.elllerinize sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlıkçok besleyicibir pilav olmuş sevgiler..
YanıtlaSilPilavın her çeşidini seven ben, tarifi denemek için sabırsızlanıyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Çok güzel yahu :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ,oldukça değişik bir pilav ellerine sağlık :))
YanıtlaSilMenude pilavda nefis ellerine saglik reyhan hayirli ramazanlar diliyorum..
YanıtlaSilellerinize sağlık.afiyetler olsun.eğer bir silgi olsaydınız.neleri silmek isterdiniz.cevabınızı siteme yazarsanız sevinirim.sevgiler
YanıtlaSilÇorbasını biliyorum ama pilavı ilk kez duyuyorum Reyhanım, ayrıca görüntüsü çok nefis. Ramazan süresince verdiğiniz menüler gerçekten çok faydalı oluyor. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık değişik bir tarif olmuş lezzetli de görünüyor
YanıtlaSilPilavı çok seven biri olarak tarifinize bayıldım.
YanıtlaSilSevgiler...
Pilav tarifi enteresan ve eminim cokta lezzetli idi:) ellerine saglik diyorum afiyetler olsun..
YanıtlaSilelıne sağlık menude cok guzel
YanıtlaSilellerine sağlık canımm :)
YanıtlaSilçeşitli bir pilav olmuş en az çorbası kadar sevilesi bence:)
hayırlı cumalar..
sevgiler..