CEVİZPARE |
Madem çorba ile başlayıp,ana yemek ardından da pilavla devam ettik bugünün hakkı da tatlıdır diye düşündüm :)
Ramazanın ilk iftar sofrası için yaptığım cevizpare tatlısı lezzeti ile ilk beni yayınla deyince bende sırayı ona verdim :)
Sahiden çok leziz bir tatlı oldu,biz çok beğendik,kıyır kıyır ağızda dağılan bir dokusu var.Mutlaka siz de deneyin,garanti veriyorum sizlerde çok seveceksiniz.
Günün menüsü ve sahur önerime de göz atın derim.
Tüm iftar menülerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,şerbetli tatlılara da Buradan ulaşabilirsiniz.
Bu da ilk iftar soframız.Menümüzdeki yemeklerin tariflerini henüz bloga eklemediğim için bugünkü oluşturduğum menüde yer almadılar.En kısa zamanda sırası ile hepsini yayına aldığımda onlarda da bir menü oluşturacağım.
Menümüzde neler vardı:
Buğdaylı pazı çorbası
Karışık semiz otu salatası
mantarlı tavuk güveç
tel şehriyeli pirinç pilavı
iftariyelik tabağı
Meyve tabağı
Cevizpare
Günün menüsü
Cevizpare
Sahurda ise hem bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz hemde lezzetine doyamayacağınız, Maydanozlu ekmekleri yapabilirsiniz.Tarif için Tıklayın lütfen.
CEVİZPARE
CEVİZPARE |
150 gr. tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
üzerine:
ceviz
CEVİZPARE |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağı yoğurma kabına alın.Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve 1 yumurta akını yağa ekleyip kaşıkla karıştırın.Üzerine 2 su bardağı dövülmüş ceviz,irmik,pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya ve 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın.Hamuru biraz topladıktan sonra azar azar biraz daha un ekleyin.Hamur kulak memesi kıvamında kıyır kıyır bir hamur olmalı.Hamur yoğurdukça kendini toplayacaktır.
Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,hafifçe üzerine bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,cevizini koyun 160-170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp 1 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine dökün ve 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin.
Notlar
Not 1: Hamuru içindeki cevizden dolayı, normal şekerpare hamurundan farklı olarak biraz zor toparlanan bir hamur ancak yoğurdukça toparlanacaktır.
Not 2: Ben 3 su bardağı un kattım ama siz 2 bardakla başlayıp yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.Ölçü olarak klasik su bardağı kullandım.
Not 3: Şerbet ılık (çok soğuk olmasın) tatlı ise sıcak olmalı,bu nedenle şerbeti önceden yapmanızı öneririm.
Not 4: Altını da üstünü de iyi kızartırsanız fazla yumuşamasını önlemiş olursunuz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Canım Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık masa harika görünüyor. Tatlına da bayıldım. Size afiyetler olsun.
Sevgiler canım :))
Reyhancım,sofran çok şık.Allah kabul etsin,cevizpareler de gel beni ye diyor.
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor cevizparen ismide güzel
YanıtlaSilhayırlı ramazanlar bol bereketli sofralar
şıkır şıkır bir sofra lezzetli bir tarif daha ne olsun ellerine sağlık canım
YanıtlaSilCevizli olan her şeye varım! :)
YanıtlaSilCanım benim her şey harika görünüyor, ellerine sağlık..
Cevizpareyi en kısa zamanda deneyeceğimden emin olabilirsin ;)
Hayırlı cumalar canım..
Çok güzel gözüküyor,çok lezzetli olduğu kesin Reyhan'cım ellerine sağlık hayırlı ramazanlar:)
YanıtlaSiltatlı var ya muhteşem görünüyor. ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilHayırlı cumalar hayırlı ramazanlar canım..
YanıtlaSilSofranın bereketi hiç eksilmesin,ellerine sağlık.
Sevgiler:)
Cevizi çok severim bu lezzetide mutlaka deneyeceğim ,ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..
YanıtlaSilSofranda, tatlında, anlatımın da, sen de muhteşemsiniz Reyhancım. Hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar.
YanıtlaSilCanım hepsi bir harika eline emeğine sağlık. Daha önce duymamıştım ceviz pareyi... Bu da şekerparegillerden mi? Eline emeğine sağlık Reyhancığım. hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler,
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilHayırlı Ramazanlar canım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler
YanıtlaSilOffff offff diyor ve de yutkunuyorummm sadece ve evde olan gofreti yiyim bari tatlına bakınca öyle tatlı istedi ki canımmmm çok öpüyorum hayırlı Ramazanlar diliyorum bir tanemmmm.
YanıtlaSilVallahi ne diyeyim.... Ellerinize, emeklerinize saglik... Insallah Ramazan`dan sonra deneyecegim bu sahane tatliyi... Sevgilerimle,
YanıtlaSilmenüde tatlıda harika görünüyor emeğine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilmenu super stradı tatalı olmus elıne sağlık
YanıtlaSilCevizpareyi yarın deniyorum. Sonucu yazacağım...
YanıtlaSil