Bu Blogda Ara

23 Temmuz 2013 Salı

VİŞNE REÇELİ

VİŞNE REÇELİ
Günaydınn.
  Bugün bir değişiklik yapayım yemek değil reçel tarifi vereyim dedim,malum vişne mevsimi bitti biter,kaçırmamak gerek :)

  Çoğumuzun severek yaptığı ve tükettiği vişne reçelinin tarifini birden benden okuyun bakalım,ben nasıl yapıyor muşum ?
Bugünün menüsünü de unutmadım tabi,ayrıca hazırladım,göz atmayı unutmayın !
  Şimdiden hepimize hayırlı iftarlar.

   Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Reçel ve marmelat tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.




Günün menüsü

Soğuk ayran aşı çorbası
Salçalı biftek,patates ve pirinç pilavı
Pembe sultan
Kırmızı erik kompostosu
Kalburabastı tatlısı













Sahurda ise pofidik pofidik bir lalanga yapın derim.Tarif için tıklayın lütfen...



       VİŞNE REÇELİ
VİŞNE REÇELİ
MALZEMELER

1 kg vişne
1 kg toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağ


HAZIRLANIŞI

  Vişnelerin saplarını ayıklayın ve yıkayın.Ardından çekirdeklerini çıkartın (ben çekirdeklerini üstteki aletle ayıkladım.İlk kez kullandım,büyük vişnelerde biraz zorlasa da genel olarak memnun kaldım.Eğer bu aletten sizde yoksa çengelli iğnenin arka tarafıyla yada bıçakla dikkatli bir şekilde çıkartabilirsiniz)
   Çekirdeklerini ayıkladığınız vişneleri pişireceğiniz tencereye alın,üzerine toz şekeri döküp en az bir gece bekletin.Bir gece bekleyen şekerli vişneye tereyağını da ekleyip (tereyağı hem daha az köpürmesini sağlıyor hem de daha parlak oluyor reçeliniz) ocağa alın.Önce hararetli ateşte kaynatın sonra altını iyice kısıp pişirmeye devam edin.Fazla karıştırmadan,sürekli köpüklerini toplayarak kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.Kıvamını anlamak için daha evvel ki tariflerimde de yazdığım tekniği uygulayabilirsiniz.Reçeli kaynatmadan derin dondurucaya bir çay tabağı koyun,yeteri kadar soğuyan tabağa bir çay kaşığı reçel döküp 1 dakika kadar bekletin eğer istediğiniz kıvama geldiyse,1 tatlı kaşığı limon tuzunu döküp 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
   Çok fazla kanatmamaya özen gösterin yoksa reçeliniz yanacaktır.Pişen reçeli iyice soğutup kuru ve temiz bir kavanoza alın.Tamamen soğumadan kapağını kapatmayın küf yapacaktır.Üzerinde köpük kaldıysa onları da temizleyin ve kapağını sıkıca kapatın.
  Kuru ve serin bir ortamda saklayın.
Not: Limon tuzu reçelin dayanıklılığını artırdığı için ben artık limon tuzu kullanıyorum ama siz 1/4 limon suyu da kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

29 yorum:

  1. BALIM YA ANTALYADA OLSAM YAPMIŞTIM İSTANBULDA MARKETTE GÖREMEDİM BEN HALA PAZARLARIDA BİLMEYİNCE:( OLMADI MMMMMM ELİNE SAĞLIK:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pazarda bulursun ablacım da sen istanbul'a ne zaman geldin hiç haberim olmadı.sağ olasın..

      Sil
  2. Ellerinize sağlık nefis olmuşşş...Bayılırım vişne reçeline. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık en sevdiğim reçel ,harika görünüyor .
    Menü nefisss görünüyor ,afiyetler olsun canım:))

    YanıtlaSil
  4. Vişne reçeli ve çilek reçeli reçellerin içinde ayrı yerdediler
    Ev yapımı olunca da tadından yenmez
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim içinde öyle,teşekkür ederim canım...

      Sil
  5. ola tudo bem?
    Gostei muito do blog...
    abraço Leila

    YanıtlaSil
  6. Vişnelerin çekirdeklerini temizleme olayı biraz zahmetli olup uğraştırsa da, sonuçta o lezzete değer doğrusu.. Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık bu sene ben tembellik yaptım hiç reçel yapmadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim dördüncü reçelim,pek bir hamaratım bu sene :) sağol canım...

      Sil
  8. Reyhanım reçelin nefis zaten ama İftar Menüsü çok güzel. Ellerine sağlık.
    Ben hemen Lalanga'nın tarifine bakıcam :)

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım..
    mis gibi olmuş vişne reçelin :)
    afiyetle tüketin:)

    YanıtlaSil
  10. menu cok guzelmıs bende yarın pazardan alıp yapmayı dusunuyordum zamanı cabuk gecıyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çok severim,çokta güzel gözüküyor..Ellerine sağlık Reyhan'cım:)

    YanıtlaSil
  12. Çekirdeklerini çıkarmak olmasa hemen kaynatacağım :))
    Ellerine sağlık çok güzel görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah olmasa ne güzel olurdu ama her güzelin bir kusuru var işte :)teşekkür ederim...

      Sil
  13. Çok severim ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  14. Canım ellerine sağlık tam kıvamında bir reçel olmuş,sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sağlık... Benim en sevdiğim reçeldir vişne ;)

    YanıtlaSil
  16. Elinize sağlık çok güzel olmuş. Size bu siteyi tavsiye ederim.
    http://www.metinhelva.com.tr/

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..