24 Temmuz 2012 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL

TAVUK ŞİNİTZEL

Herkese güzel bir gün diliyorum..
  Ramazanın 5. gününü de yarıladık sayılır.Bir bakmışız bitmiş bayram gelmiş,hayat ne kadar hızlı ilerliyor şaşıyorum bazen.Yetişmek zor gibi görünse de arada yakaladığımda olmuyor değil:)
   Neyse efendim gelelim asıl konumuza,bugünkü menümüz oldukça zengin,sizlere fikir verirse ne mutlu bana,tarifte fast food ama değil bir tarif tam ortada benim için,ev yapımı olduğu için çok sağlıksız değil,o nedenle siz ne dersiniz bilmem ama ,ben ona fast food demiyorum.Bana göre nefis bir tavuk yemeği.Şinitzel deyip geçmeyin ! herkes iyi şinitzel yapamaz,çünkü püf noktalarını atlar,ben aşağıda yazdım püf noktalarını,uyarsanız dışarıdakilerden bile daha nefis şinitzel yapacaksınız,bana güvenin!

İFTAR ÖNERİLERİ-5.GÜN


BOL BAHARATLI,MISIRLI TARHANA ÇORBASI
TAVUK ŞİNİTZEL ve PATATES KIZARTMASI
KARADUT ŞERBETİ
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
CEVİZLİ,LORLU ERİŞTE  veya sade tereyağlı bir makarnada yapabilirsiniz..
KALBURABASTI
YEŞİL SALATA yada ÇOBAN SALATA yapabilirsiniz.







KREP

Sahurda,kahvaltılıkların yanına nefis bir KREP yapabilirsiniz.




Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.

TAVUK ŞİNİTZEL
TAVUK ŞİNİTZEL
MALZEMELER

500 gr piliç bonfile (hafif dövülmüş)
3 adet yumurta
yeteri kadar un
yeteri kadar galeta unu
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
kuru maydanoz
kızartmak için sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yıkadığımız piliç bonfileleri süzülmeye bırakalım.Bu işlemi pişirme işleminden en az 30 dakika önce yapmalıyız,çünkü suyunun tamamen süzülmüş ve kurumuş olmaları gerekiyor,hatta kağıt havlu üzerinde kurutalım.
  Ardından bir tabağa yumurtaları alıp tuzlayıp baharatlayalım ve iyice çırpalım,bir başka tabağa tuzlanmış ve baharat serpilmiş unu alalım,ve bir diğer tabağa da yine tuzlanmış,baharat serpilmiş galeta ununu alalım.
  Bir tavaya hemen hemen etleri yarısına gelecek kadar sıvıyağı koyup kızdıralım.Tavuklara tuz ve karabiber serpip,önce una,sonra yumurtaya ardından da galeta ununa bulayıp kızgın yağda nar gibi kızartalım.Kızaran tavukları kağıt havlu serilmiş servis tabağına alıp tüm tavuklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım.

Not:  tavukların pişirmeden önce kuru olması çok önemli,mümkün olduğunca kurutmalısınız.
Not:  kızartma yağı mutlaka kızgın olmalı ki şinitzeller hem fazla yağ çekmesin hem de daha leziz olsun.
Not:  azda olsa tavuk dışında yumurta,galeta unu ve una tuz ,karabiber ve kuru maydanoz (varsa) atmalısınız,aksi halde yavan kalabilir,hatta dilediğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz.

TAVUK ŞİNİTZEL
AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

24 yorum:

  1. İftara yaklaştıkça insan böyle güzel tariflere bakmak istemiyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. tavuk şinitzel benimde çok severek yaptığım bir yemektir.....
    ellerine sağlık canım....
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık
    iftar vakti yaklaştığında sizin bloğunuza girmeme kararı aldım :))
    harika görünüyor gerçekten hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  4. artık acıktığımı hissediyorum canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. en sevdiğim tavuk pişirme şeklidir.ellerine sağlık,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. oyyy diyorum başkada bir şey demiyorum,mönü harika eline sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık reyhancığım harika görünüyor.

    hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil
  8. Reyhancım ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  9. Reyhancım, bende tavuk ve et şinitzele bayılırım, nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
  10. Hepsi guzel hersey su anda guzel hayirli iftarlar :)

    YanıtlaSil
  11. Tavuk şinitzel bizim çocukların favorisi..Süper olmuş..meniye hayran kaldım..insan şaşırır ,ne yiyeceğini...ellerinize sağlık..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  12. Nefis bir menü olmuş ellerine sağlık,hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım, çok güzel gözüküyor da
    oruç açılınca yemeği kaç kişi görüyor merak ediyorum?
    su su su
    mide su dolunca yemeğe yer kalmıyor:),
    ziyan olur endişesiyle,
    yemekleri çok az yapmaya çalışıyorum ,
    yetmezse sahurda ek yapılır ama atılırsa yazık olur ,
    sabahları
    çöp konteynırları yemek ve ekmek artıklarıyla dolu oluyor
    bumu nefsimizi terbiye etmek merak ediyorum?
    üzülüyorum bunları görünce, içimi de dökmüş oldum:)
    hayırlı ramazanlar canım.

    YanıtlaSil
  14. Çok lezzetli gözüküyor..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  15. Bu tarif içimden geçiyordu desem:)görünce o kadar mutlu oldum ki hemen yapmalıyım..çok teşekkürler ellerine emeğine sağlık..Mutlu akşamlar

    YanıtlaSil
  16. Goruntu harika..ellerine saglik..Afiyet olsun sevgiler :))

    YanıtlaSil
  17. Çok iştah açıcı görünüyor canım , ellerine sağlık .
    Ne tesadüf bugün ben de kalburabastı yaptım .
    Mutlu akşamlar , sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. Ellerinize sağlık. Nefis iftar önerileri için teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Canım şnitzel bizim evdede çok sevilir ve sık yaparım ellerine sağlık.menü süper sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. oh ne güzel fikirler bunlar:)
    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  21. Nefis iftar menüleri olmuş, ellerinize sağlık hayırlı ramazanlar..

    YanıtlaSil
  22. Çok lezzetli görünüyor.Bu menü tam benlik...

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık canım, hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..