Bu Blogda Ara

25 Temmuz 2012 Çarşamba

LİMONATA



Herkese günaydın.
Havalar o kadar sıcak ve bunaltıcı ki soğuk bir suyun ya da limonatanın yerini hiçbir şey tutmaz.Bu limonata,Yağızhan'ın doğum günü menüsündeydi,tarifi vermek bugüne kısmetmiş.Tarif biraz değişik ama sonuç harika,limonatanızı birde böyle deneyin derim.

Tarif sevgili Tümay'dan ,şekeri bana biraz fazla geldiğinden ölçülerle azıcık oynadım.Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.

Diğer İçecek tariflerime de göz atmayı unutmayın.
.


DOMATES ÇORBASI
PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE SOYA SOSLU ET
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI
LİMONATA
HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
KURU MEYVELİ MUHALLEBİ











Sahurda ne yapsam diye düşünenlere,tam zamanıdır,nefis bir MELEMEN yapın derim.



Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.


                                                                

LİMONATA

MALZEMELER

6 adet  limon
1 su bardağı toz şeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
5 su bardağı kaynar su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle suyumuzu ocağa alıp kaynatalım.Diğer tarafta limonların suyunu sıkıp bir sürahiye boşaltalım.Limonları kabukları ve içindeki posalarıyla doğrayıp sürahiye ekleyelim,yani limonun hiçbirşeyini ziyan etmeden kullanacağız.Üzerine şekeri ve kaynar suyuda döküp karıştırıp ağzını kapatalım ve ılımaya bırakalım.Üzerini kapatın dedim çünkü,limonatanın kokusunu alan arılar evi bastı,onlar içine girmek için,bende onları uzaklaştırmak için bayağı bir savaş verdik:)

Ilıyınca şekerini kontrol edin, eğer azsa biraz daha ilave edebilirsiniz ki az olacağını sanmıyorum, yine de siz bir kontrol edin derim.Hazır olan limonata oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim,veya sabah yaptıysanız akşama kadar bekletebilirsiniz.
Sonra tülbentle süzüp soğuk soğuk tüketebilirsiniz.dilerseniz taze nane yaprakları da ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.


Anne eli gibi'yi instagram'da takip etmek isterseniz Bu linkten ulaşabilirsiniz.                                            

20 yorum:

  1. Yine yapımı kolay olan bir tarif sizin böyle tariflerinizi çok seviyorum.Paylaşım için teşekkürler.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Ankara da cooook sicak sizin Istanbulda deniz var en azindan :) Ellerine saglik canim...Limonata super olmus... Aksama bende yapiyim bari :)))

    YanıtlaSil
  3. Harikasın canım. Ellerine sağlık. Sayende akşama ne yemek yapsam demiyorum. Açıyorum bloğunu,seçiyorum birini. Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  4. Limon diyarında yaşayan bizler için süper bir tarif..benim limonta tarifimden biraz daha farklı...birde sizinkini deneyeceğim..ellerinize sağlık..sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Limon şu günlerde epey pahalı ama limonata da çok güzel oluyor. :) Bir de şu sıcak günlerde...

    YanıtlaSil
  6. istiyorum istiyorum hepsinden istiyorum....
    en çok da limota buuuuz gibi :)))
    ellerine sağlık tatlım....
    hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  7. Yarın sabahtan yapacağım , akşama hazır olsun :-)
    Ellerine sağlık , sevgilerimle,
    Neşe ERSOY

    YanıtlaSil
  8. Twoja limonada ma piękny kolor więc musi być pyszna:) Your limonata has beautiful color so must be delicious:)

    YanıtlaSil
  9. İstanbul sıcağı çok bunaltıcı gerçekten canım , özellikle bugün çok zorlandım . Limonata harika görünüyor , bu tarif farklı geldi , deneyeceğim . Menemen de çok güzel , bayılırım .

    YanıtlaSil
  10. Yağız'a nice yıllar diliyorum, limontayı kaynatarak yapıldığını bilmiyordum ya ben üşenirim biliyorsun tembelim yemek konusunda ne yapayım temizlik yapınca yoruluyorum yemek yapacak halim kalmıyor:))ama çok lezzetli olduğuna eminim, afiyet olsun eline sağlık sevgiler Reyhan'cığım

    YanıtlaSil
  11. bende yapıcam bugün çok özendim birçok blogda limonata yada soğuk bir şerbet var. bari bu sıcakta bloguma ferahlık gelsin :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım. Sunumunda çok hş olmuş:) Afiyet olsun beğenmenize sevindim:)

    YanıtlaSil
  13. Bu sıcaklarda içilecek en güzel şey:)

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık daha okurken serinledim:))

    YanıtlaSil
  15. senn antalya yı bir görr reyhancımmm:(((
    kafamızı uzatamıyoruz klimalı odadan dışarıı:((
    rabbim dışarıda işi gücü olan oruçlulara yardım etsinn.
    bu limotayı sürehisi ilealdım gülümm:)
    harika görünüyor..:)
    ellerne sağlık..
    sevgiler cnım..

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize saglik çok kesseydik ferahlatici bir icecek hele de böyle ev yapımı:))

    YanıtlaSil
  17. Sıktığımız limon suyunu sonradan kabuk ve şekere katacak mıyız? yoksa sıkılmış limon suyunu farklı yerlerde mi kullanacağız anacıım.. ama eline sağlık bayılırım limonataya, bebişlerim de çok severler sadece suyunu sıkıp şeker ve su ile karıştırıp yaparım çok nadiren (asitli olduğu için biraz korkuyorum açıkçası) Bana yazarsan anacıım bebişlerime de yapmak istiyorum, Eline sağlık CiCi KaLL.. (^_^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım yukarıda açıklamalı olarak yazdım zaten,limonun hiçbirşeyini ziyan etmiyoruz,kabuk ,posa,suyu şeker ve sıcak suyla karıştır dinlendir,yukarıdaki yazımı bir daha dikkatli oku derim.birde bebeklerin çok küçükse limonata tavsiye etmem mideleri için zararlı olabilir..

      Sil
  18. bende geçende limon aldım bir sürü limonata yapayım diyordum ki sizin tarifinizi gördüm hemen bu akşam yapıp dolaba kaldıracağım elinize sağlık,hayırlı iftarlar

    YanıtlaSil
  19. Birde böyle deneyeceğim teşekkürler canım hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..