Bu Blogda Ara

17 Temmuz 2013 Çarşamba

HANIMAĞA ÇORBASI

HANIMAĞA ÇORBASI
Günaydıın.
  Bugünde diyorum ki iftar için şöyle mis gibi yöresel bir çorba mı yapsak ?
Bence yapalım.

  Hem çok leziz hemde oldukça besleyici bir Hanımağa çorbası.Adı da pek ağır bu çorbanın ama lezzeti ile olsun içindeki malzemeler ile olsun adının hakkını sonuna kadar veriyor vesselam.
  Bu çorbanın benim bildiğim üç yapılış şekli var;köfteli,etli ve benim yaptığım gibi sadece et suyu ile.Ben ilerleyen günlerde köfteli olanı da denemek niyetindeyim,bakalım kısmet :)
  Uzun lafın kısası bu çorbayı denemeyen kalmasın,garanti veriyorum çok beğeneceksiniz.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın.Şimdiden hayırlı iftarlar hepimize.

   Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan , Çorba tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.





Günün menüsü

Hanımağa çorbası
Pideli köfte
Zeytinyağlı yaprak sarma
Karışık yeşil salata
Portakallı revani

Not: portakallı revaniyi aynı tarifle sade de yapabilirsiniz.












Sahur için miss gibi Patatesli omlet yapın derim ama tuzunu abartmayın,susatmasın :)
Tarif için Tıklayın lütfen....



                                                                  HANIMAĞA ÇORBASI
HANIMAĞA ÇORBASI
MALZEMELER

1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı nohut (haşlanmış,kabuğu soyulmuş)
1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 litre et suyu
tuz
kuru nane
değirmen karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
tuzot
üzerine :
kuru nane (dilerseniz)
HANIMAĞA ÇORBASI
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yıkadığınız yeşil mercimekleri üzerini geçecek kadar su ekleyip orta sertlikle haşlayın,süzün ve bir kenarda bekletin.Diğer taraftan tencereye yağları alın ,ısıtın.yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sararana kadar kavurun (çorbada soğan sevmiyorsanız suyunu koyduktan sonra bütün olarak da atabilir piştikten sonra çıkarabilirsiniz ) Kavrulan soğana unu ekleyip kokusu çıkana kadar onu da kavurun son olarak salçayı da ekleyip biraz daha kavurun ve et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  Çorbanın harcı kaynayınca,sırası ile haşlanmış, kabukları soyulmuş nohutu,haşlanmış yeşil mercimeği,erişteyi, tel şehriyeyi ve tuzunu ekleyip arada karıştırarak pişirin.Yeteri kadar pişen bakliyatlara baharatlarını da ekleyip ocaktan alın  ve sıcak olarak servis edin.
  Eğer çorbanın kıvamı çok yoğun gelirse bir miktar daha kaynar su ekleyebilirsiniz.

Not : bakliyatları ölçmek için eski küçük çay bardaklarını kullandım.

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

25 yorum:

  1. ellerine sağlık ne güzel besleyici bir çorba. afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık menüde çorbada güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık,çok besleyi ve lezzetli bir çorba olmuş...afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, pek güzel olmuş. Afiyet, şeker olsun :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. canım benim nefis lezzetler eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık çorban çok lezzetli görünüyor..
    hayırlı ramazanlar..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,hayırlı ramazanlar...

      Sil
  7. Hem besleyici hemde çok lezzetli bir çorba olmuş Reyhan'cım,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Bencede adına çok uyan bir çorba Reyhanım. Birde revani çok seviyorum tarifini alıcam ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Tam hanımağa, sultan çorbası olmuş canım bu :)
    Mis gibi de olmuş :) ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. En sevdiğim çorbalardan biri.. Ellerine sağlık Reyhancım..

    YanıtlaSil
  11. Adı da tadı da çok güzel bir çorba nefis olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Harika bir çorba çok besleyici ,tek başına bir öğün olur,ellerine sağlık
    canım,ismine de bayıldım :))

    YanıtlaSil
  13. Tam bir anne çorbası olmuş.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..