İSLİM KEBABI |
Haftayı nefis bir ana yemekle açmak güzel olur diye düşündüm.Şöyle miss gibi bir islim kebabına ne dersiniz?
Bence evet demelisiniz,bu kadar iştah kabartan bir yemeği yapmamak ona haksızlık olur :)
Daha evvel köfteli islim kebabının tarifini vermiştim,bu ise parça etle yapılıyor.Her iki hali de çok leziz.
Arada çok fark yok aslında birinin içinde köfte var ,bunun ise sotelenmiş et.İkisini de tavsiye ederim hem leziz hem de davet sofralarına çok yakışıyorlar.Yani hem göze hem de mideye hitap eden cinsten :)
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Ana yemek tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
Yayla çorbası
İslim kebabı
Reyhan salatası
Havuçlu arpa şehriye pilavı
Boşnak tatlısı
Sahurda,bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz nefis bayat ekmek köftesinden yapabilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen.
İSLİM KEBABI
İSLİM KEBABI |
MALZEMELER
4 adet orta boy patlıcan
kızartmak için:
sıvı yağ
iç harcı için:
400 gr. kuşbaşı et (dilerseniz kuzu,dilerseniz dana kullanabilirsiniz)
1 adet iri boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
toz kırmızı biber
pul biber
değirmen karabiber
tuzot
sos için:
1 kase su
tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
üzerine:
domates
dilerseniz çarliston biber
İSLİM KEBABI |
Öncelikle patlıcanları yıkayıp pijama deseninde soyun ve 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin.Yeteri kadar tuzlu suda bekleyen patlıcanları sıkarak suyunu süzün ve 1/2 cm eninde uzunlamasına kesin.
Yağı kızdırın ve patlıcanları kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.Tüm patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Diğer tarafta ayrı bir tavaya 3 kaşık yağı alın ,ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.Yuvarlak doğradığınız biberleri de ekleyin onları da biraz çevirin.Ardından etleri de ekleyin,önce yüksek ısıda sonra kısık ateşte kapağını kapatıp pişirin.Kendi suyunu salıp çeken ete,küp doğradığınız domatesleri ,tuzunu ve baharatlarını da ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın.
Kızarttığınız patlıcan dilimlerinden iki tanesini alın ve artı şekli verin.İçine 1 yemek kaşığı kadar et soteden koyup bohça şeklinde kapatın.Üzerine çeri domates ya da domates parçası koyup kürdanla sabitleyin ve fırın tepsisine alın.Tüm patlıcanlar ve et bitene kadar aynı işlemleri tekrar edin.
Sosu için,bir kase içinde su,salça ve tuzu karıştırıp tepsiye dizdiğiniz kebapların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında üzerindeki domatesler ölene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ellerine saglik reyhan bir patlican asigi olarak asla hayir diyemiyecegim bir yemek afiyetlerle...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım...
SilPatlıcanlı olan her şey güzeldir... Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilkesinlikle öyle,teşekkürler...
Silmanzara harika al beni ye diyor yiyemem daha iftara var diyorum bende sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
SilEllerine sağlık, nefis görünüyor :))
YanıtlaSilsağol canım...
SilCanım patlıcanlı yemekleri çok severim,nefis görünüyor,şık bir sunum olmuş.Ellerine sağlık. Menülerini de takipteyim. Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilkim sevmez ki :) sağol canım...
SilTam mevsiminde nefis bir görüntü Reyhanım, ellerine sağlık..
YanıtlaSilsağol ablacım...
SilÇok severim ben islim kebabını. Bu ramazan daha yapmadık,yapmalı :)
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık..
bende bende :) sağol canım...
SilReyhan'cım ellerine sağlık nefis bir menü,İslim kebabına bayılırım,sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim derya'cım...
SilGoruntu ne hoş.içim açıldı vallahı .sevgıler
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilTeşekkürler denedim çok güzel oldu islim kebabını beğendim.
YanıtlaSilben teşekkür ederim meltem hanım,
Silbeğendiğinize çok sevindim,elinize sağlık...