Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2013 Pazartesi

İSLİM KEBABI

İSLİM KEBABI
Günaydın,herkese mutlu haftalar.
   Haftayı nefis bir ana yemekle açmak güzel olur diye düşündüm.Şöyle miss gibi bir islim kebabına ne dersiniz?

Bence evet demelisiniz,bu kadar iştah kabartan bir yemeği yapmamak ona haksızlık olur :)
  Daha evvel köfteli islim kebabının tarifini vermiştim,bu ise parça etle yapılıyor.Her iki hali de çok leziz.
Arada çok fark yok aslında birinin içinde köfte var ,bunun ise sotelenmiş et.İkisini de tavsiye ederim hem leziz hem de davet sofralarına çok yakışıyorlar.Yani hem göze hem de mideye hitap eden cinsten :)

    Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Ana yemek tariflerime de Buradan ulaşabilirsiniz.




Günün menüsü

Yayla çorbası
İslim kebabı
Reyhan salatası
Havuçlu arpa şehriye pilavı
Boşnak tatlısı













Sahurda,bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz nefis bayat ekmek köftesinden yapabilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen.




                                                                  İSLİM KEBABI
İSLİM KEBABI
6 kişilik
MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan
kızartmak için:
sıvı yağ
iç harcı için:
400 gr. kuşbaşı et (dilerseniz kuzu,dilerseniz dana kullanabilirsiniz)
1 adet iri boy kuru soğan
2 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
toz kırmızı biber
pul biber
değirmen karabiber
tuzot
sos için:
1 kase su
tuz
2 yemek kaşığı domates salçası
üzerine:
domates
dilerseniz çarliston biber

İSLİM KEBABI
HAZIRLANIŞI

   Öncelikle patlıcanları yıkayıp pijama deseninde soyun ve 20 dakika kadar tuzlu suda bekletin.Yeteri kadar tuzlu suda bekleyen patlıcanları sıkarak suyunu süzün ve 1/2 cm eninde uzunlamasına kesin.
   Yağı kızdırın ve patlıcanları kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.Tüm patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
    Diğer tarafta ayrı bir tavaya 3 kaşık yağı alın ,ısıtın.Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.Yuvarlak doğradığınız biberleri de ekleyin onları da biraz çevirin.Ardından etleri de ekleyin,önce yüksek ısıda sonra kısık ateşte kapağını kapatıp pişirin.Kendi suyunu salıp çeken ete,küp doğradığınız domatesleri ,tuzunu ve baharatlarını da ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın.
    Kızarttığınız patlıcan dilimlerinden iki tanesini alın ve artı şekli verin.İçine 1 yemek kaşığı kadar et soteden koyup bohça şeklinde kapatın.Üzerine çeri domates ya da domates parçası koyup kürdanla sabitleyin ve fırın tepsisine alın.Tüm patlıcanlar ve et bitene kadar aynı işlemleri tekrar edin.
   Sosu için,bir kase içinde su,salça ve tuzu karıştırıp tepsiye dizdiğiniz kebapların üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında üzerindeki domatesler ölene kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...


                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

20 yorum:

  1. Ellerine saglik reyhan bir patlican asigi olarak asla hayir diyemiyecegim bir yemek afiyetlerle...

    YanıtlaSil
  2. Patlıcanlı olan her şey güzeldir... Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. manzara harika al beni ye diyor yiyemem daha iftara var diyorum bende sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık, nefis görünüyor :))

    YanıtlaSil
  5. Canım patlıcanlı yemekleri çok severim,nefis görünüyor,şık bir sunum olmuş.Ellerine sağlık. Menülerini de takipteyim. Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Tam mevsiminde nefis bir görüntü Reyhanım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Çok severim ben islim kebabını. Bu ramazan daha yapmadık,yapmalı :)
    Ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Reyhan'cım ellerine sağlık nefis bir menü,İslim kebabına bayılırım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Goruntu ne hoş.içim açıldı vallahı .sevgıler

    YanıtlaSil
  10. Meltem Yücetürk1 Ağu 2013 20:14:00

    Teşekkürler denedim çok güzel oldu islim kebabını beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ederim meltem hanım,
      beğendiğinize çok sevindim,elinize sağlık...

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..