Herkese yeniden merhaba.
Bugün 2012'nin ilk davet sofrası,menüsü ve nefis bir tarifle geldim.Sofradaki iftariyelikleri de fotoğrafladığım için menümüz biraz kalabalık görünüyor olabilir,öneri olması açısından onları da ekledim.Bugünkü menüde ki tariflerin bazıları malesef blogda yok,önümüzdeki günlerde onları ekleyeceğim ama acil yapmak istediğiniz bir tarif varsa yorum bölümünden bildirirseniz, tarifi yorum bölümüne kısaca yazabilirim.
Şimdiden hepinize bereketli iftarlar.
22.GÜN İFTAR MENÜSÜ
KREMALI PATATES ÇORBASI
PASTIRMA TABAĞI
İFTARİYELİK TABAĞI
PATATESLİ BÖREK(BAKLAVA YUFKASIYLA)
YEŞİL SALATA
ÜZÜM ŞERBETİ
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
MANTARLI BİFTEK SARMA
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
ÇİLEKLİ GÜLLAÇ
BAL PARMAK
Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız pratik,şık ve leziz bir börek önereyim bugün sizlere,LORLU ÖRGÜ BÖREK
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN ulaşabilirsiniz.
MANTARLI BİFTEK SARMA
MANTARLI BİFTEK SARMA |
12 dövülmüş büyük biftek
birkaç kaşık sıvıyağ (etleri mühürlemek için)
1/2 paket mantar
2-3 kaşık sıvıyağ (mantarları sotelemek için)
1 adet salçalık kırmızı biber
1-2 adet çarliston biber
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 sap taze soğan
1-2 diş sarımsak
tuz
tuzot
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
her bir sarmanın üzerine 1 çay kaşığı tereyağ
üzerine :
çeri domates
sos için:
1 yemek kaşığı salça
1 büyük kase su
tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle dövülmüş bifteklerin iki tarafını da güzelce tuzlayalım,içine biraz sıvıyağ döküp iyice kızdırdığımız döküm tavada yüksek ısıda mühürleyelim.
Diğer tarafta mantar soteyi hazırlamak için tavaya sıvıyağı alıp ısıtalım (ben wok tava kullandım)içine önce yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları atıp biraz kavuralım,ardından sırasıyla doğranmış biberleri,sonra yeşil soğan ve yıkanıp doğranmış mantarları da atıp pişirmeye devam edelim.salçasını da katıp biraz daha pişirelim.En son tuz ve baharatlarını da katıp ocaktan alalım.
Sıra geldi sarmayı birleştirmeye; etleri normal sarma yapar gibi içlerine mantarlı harçtan doldurup saralım ve kürdanla tutturalım.Kürdanların üzerine birer tane çeri domates batırıp,her birine 1 çay kaşığı tereyağ koyalım.Fırın tepsisine yerleştirip,karıştırdığımız salçalı sosunu da dökelim ve 180 dereceli fırında kurutmadan pişirelim.Zaten pişmiş olduğu için fırında fazla tutmaya gerek yok,üzerindeki çeri domatesler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir.Üzerine salça sosundan döküp sıcak olarak servis edelim.
Not: zaten pişmiş olduğu için fırında kalma süresi çok uzun sürmüyor,kurutma riskine karşı, tekrar ısıtmamak için servise 10-15 dakika kala fırına verebilirsiniz.
Not: etler piştiğinde çekip küçülebiliyor,sonra sarması çok güç oluyor,bu nedenle bifteklerin çok yağlı olmamasına dikkat edelim.
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Ramazanın bitmesine sayılı günler kaldığı şu günlerde iftar sofraları şenlenmeye devam ediyor. Ama ben bu sene gebelik nedeniyle misafir alamadım. :( Neyse seneye artık. Önerilerini aklının bir köşenine yazıyorum.
YanıtlaSilSevgiler....
çok iştah açıcı bir sofra.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHarika gözüküyor her şey ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSofra harika olmus. Ellerine saglik...
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım...
YanıtlaSilAllah kabul etsin....
sevgiler...
Biftek severim ama ben yapınca sert oluyor .Tarifinizi deneyeceğim.Ellerinize sağlık yapanlarada afiyet olsun.
YanıtlaSilçokşıkbir masa veçok güzel bir menü canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilher şey mükemmel:)Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilHarika ve özenli bir sofra.Yemekler nefis...Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilyine her şey çok güzel ellerine sağlık seni hep takipteyim sevgiler
YanıtlaSilama nefis bir menü.
YanıtlaSilya ben bu yaptığını biliyorum yapıyorum ama sarmasını bilmiyordum. allam mükemmeldir herhalde.
:)
Ellerine sağlık tek kelimeyle muhteşem bir sofra.Ana yemek süper,selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilMenüde sofrada harika ellerine sağlık, biftek sarmayıda mutlaka deneyeceğim.Sevgiler..
YanıtlaSilbirçok arkadaşımız bu sofrada olmak için can atar HERŞEY harikaaaaaaaaaaaaa ellerine sağlık ALLAH KABUL ETSİN SEVGİLER
YanıtlaSilHepsi o kadar iştah açıcıki, insan hangi birinden yiyeceğini şaşırır :)
YanıtlaSilEllerine sağlık caanım, her zamanki gibi enfes görünüyorlar...
YanıtlaSil