Bu Blogda Ara

12 Temmuz 2013 Cuma

CEVİZPARE ve İLK İFTAR SOFRAMIZ (2013)

CEVİZPARE
Günaydın,hayırlı cumalar.
  Madem çorba ile başlayıp,ana yemek ardından da pilavla devam ettik bugünün hakkı da tatlıdır diye düşündüm :)

Ramazanın ilk iftar sofrası için yaptığım cevizpare tatlısı lezzeti ile ilk beni yayınla deyince bende sırayı ona verdim :)
  Sahiden çok leziz bir tatlı oldu,biz çok beğendik,kıyır kıyır ağızda dağılan bir dokusu var.Mutlaka siz de deneyin,garanti veriyorum sizlerde çok seveceksiniz.
   Günün menüsü ve sahur önerime de göz atın derim.
 
  Tüm iftar menülerime Buradan ,İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,şerbetli tatlılara da Buradan ulaşabilirsiniz.


  Bu da ilk iftar soframız.Menümüzdeki yemeklerin tariflerini henüz bloga eklemediğim için bugünkü oluşturduğum menüde yer almadılar.En kısa zamanda sırası ile hepsini yayına aldığımda onlarda da bir menü oluşturacağım.

Menümüzde neler vardı:
Buğdaylı pazı çorbası
Karışık semiz otu salatası
mantarlı tavuk güveç
tel şehriyeli pirinç pilavı
iftariyelik tabağı
Meyve tabağı
Cevizpare





Günün menüsü

Cevizpare

  Sahurda ise hem bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz hemde lezzetine doyamayacağınız, Maydanozlu ekmekleri yapabilirsiniz.Tarif için Tıklayın lütfen.





                                                                      CEVİZPARE

CEVİZPARE
MALZEMELER

150 gr. tereyağı
2 su bardağı dövülmüş ceviz
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
7 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
üzerine:
ceviz

CEVİZPARE

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
   Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağı yoğurma kabına alın.Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve 1 yumurta akını yağa ekleyip kaşıkla karıştırın.Üzerine 2 su bardağı dövülmüş ceviz,irmik,pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya ve 2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın.Hamuru biraz topladıktan sonra azar azar biraz daha un ekleyin.Hamur kulak memesi kıvamında kıyır kıyır bir hamur olmalı.Hamur yoğurdukça kendini toplayacaktır.
  Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,hafifçe üzerine bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,cevizini koyun 160-170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
   Piştikten sonra fırından çıkarıp 1 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine dökün ve 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin.

Notlar
Not 1: Hamuru içindeki cevizden dolayı, normal şekerpare hamurundan farklı olarak biraz zor toparlanan bir hamur ancak yoğurdukça toparlanacaktır.
Not 2: Ben 3 su bardağı un kattım ama siz 2 bardakla başlayıp yavaş yavaş ekleyebilirsiniz.Ölçü olarak klasik su bardağı kullandım.
Not 3: Şerbet ılık (çok soğuk olmasın) tatlı ise sıcak olmalı,bu nedenle şerbeti önceden yapmanızı öneririm.
Not 4: Altını da üstünü de iyi kızartırsanız fazla yumuşamasını önlemiş olursunuz.

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

19 yorum:

  1. Canım Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
    Ellerine sağlık masa harika görünüyor. Tatlına da bayıldım. Size afiyetler olsun.
    Sevgiler canım :))

    YanıtlaSil
  2. Reyhancım,sofran çok şık.Allah kabul etsin,cevizpareler de gel beni ye diyor.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor cevizparen ismide güzel
    hayırlı ramazanlar bol bereketli sofralar

    YanıtlaSil
  4. şıkır şıkır bir sofra lezzetli bir tarif daha ne olsun ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Cevizli olan her şeye varım! :)
    Canım benim her şey harika görünüyor, ellerine sağlık..
    Cevizpareyi en kısa zamanda deneyeceğimden emin olabilirsin ;)
    Hayırlı cumalar canım..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel gözüküyor,çok lezzetli olduğu kesin Reyhan'cım ellerine sağlık hayırlı ramazanlar:)

    YanıtlaSil
  7. tatlı var ya muhteşem görünüyor. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı cumalar hayırlı ramazanlar canım..
    Sofranın bereketi hiç eksilmesin,ellerine sağlık.

    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  10. Cevizi çok severim bu lezzetide mutlaka deneyeceğim ,ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Sofranda, tatlında, anlatımın da, sen de muhteşemsiniz Reyhancım. Hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  12. Canım hepsi bir harika eline emeğine sağlık. Daha önce duymamıştım ceviz pareyi... Bu da şekerparegillerden mi? Eline emeğine sağlık Reyhancığım. hayırlı ramazanlar, hayırlı iftarlar diliyorum.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  14. Hayırlı Ramazanlar canım ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Offff offff diyor ve de yutkunuyorummm sadece ve evde olan gofreti yiyim bari tatlına bakınca öyle tatlı istedi ki canımmmm çok öpüyorum hayırlı Ramazanlar diliyorum bir tanemmmm.

    YanıtlaSil
  16. Vallahi ne diyeyim.... Ellerinize, emeklerinize saglik... Insallah Ramazan`dan sonra deneyecegim bu sahane tatliyi... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  17. menüde tatlıda harika görünüyor emeğine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. menu super stradı tatalı olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  19. Cevizpareyi yarın deniyorum. Sonucu yazacağım...

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..