Bu Blogda Ara

31 Temmuz 2013 Çarşamba

İFTAR SOFRASI -5 (2013) ve EZME KÖZ SALATA


KÖZ EZME SALATA
Günaydın.
  Gün itibari ile ramazanın son haftasına girmiş bulunuyoruz.Ne çabuk geldi de gidiyor anlamadık bile.Günler uzun ,havalar sıcak olacak dedik ama son bir kaç günü saymazsak çok da kolay geçti aslında.Temmuzun ortasında sonbahar serinliğini yaşadık.Bu da Allah'ın takdiri işte fazla zorlamadı bizleri çok şükür.

   Son haftaya girmişken nefis bir ezme salata tarifi ile sofralarınıza konuk olayım dedim.Acılı ezmenin közlenmiş sebzelerle yapılmış acısız ya da az acılı hali.Acı yiyemiyorsanız ve közlenmiş sebzelerle aranız iyiyse tam size göre bir salata,mutlaka deneyin derim.
  Yine o akşam ki iftar soframda ki menüm ile birlikte ayrıca bir menü hazırladım,ikisi de ayrı ayrı fikir versin diye de yayınıma ekledim,göz atmayı unutmayın !
Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.



Menümüzde neler vardı ?

Kağıtta mantarlı tavuk pirzola
mantarlı,domatesli ev eriştesi
köz ezme salata
iftariyelikler
karışık meyve kompostosu
meyve tabağı
Bademli tatlı


 Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Salata ve meze tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.




23.gün
Günün menüsü

Kremalı sebze çorbası
Et kavurma
Köz ezme salata
Ezogelin pilavı
İrmik helvası















Sahurda ise nefis Taze otlu pizzamı deneyebilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen...



 EZME KÖZ SALATASI


MALZEMELER

2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı (kapya) biber
3 adet közlenmiş çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
8-9 sap maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı elma sirkesi
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
pul biber
üzerine:
nar ekşisi
zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup,temizleyin ve mutfak robotuna atın.Sarımsak,maydanoz,kuru soğan,tuz ve pul biberi de ekleyip biraz çevirin.Sos malzemelerini dilerseniz benim verdiğim ölçü ile dilerseniz yavaş yavaş katarak kendi damak tadınıza göre ayarlayın ve tüm malzeme ezilene kadar robotta çevirin.İyice ezilen salatanın son bir kez tadına bakın eklemek isteğiniz bir malzeme varsa ekleyip karıştırın,eğer tam kıvamında ise servis tabağına alın.Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirip soğuk olarak servis edin.

NOTLAR:
Not 1: Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra temizlemek için asla suyun altına tutmayın,bu işlem lezzetinden çalacaktır.Elinizle temizleye bildiğiniz kadar temizleyin başka işleme gerek yok.
Not 2: Sebzeleri fırın yerine ocakta yada mangalda közlerseniz daha lezzetli olacaktır,ayrıca kararma da yapmaz.
Not 3: Ben sos malzemelerini kendi damak tadıma göre ayarladım,siz kendi damak tadınıza göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.Eklemek istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

14 yorum:

  1. MERHABA CANIM ELLERINE SAGLIK.HEPSİDE NEFIS GORUNUYOR....

    YanıtlaSil
  2. Közde patlıcan bayılırım hele kırmızı biberle.Ellerine sağlık Reyhan'cığım.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. balım ya istanbulda sıcakmı varmış geleli kendimden geçtim işlerimi gece yapıyorum ayyy resimlerin çok güzel ezme zaten bizim baştacımız eline sağlık mmmm öptüm dualarını isterim tamam:))

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım,süper olmuş..Menünde şahane ,daha ne olsun..ellerine sağlık.Reyhancım..

    YanıtlaSil
  5. harika görünüyor bu sofra, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. yine döktürmüşsün şekerim
    nefis bir sofra çıkmış ortaya
    ezme salataya da diyecek söz bulamıyorum
    eline sağlık
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  7. Ezme çok iştah açıcı görünüyor Reyhan'cım..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Nasılda güzel görünüyor ellerine sağlık canım:))
    İftara az kala nefis bir sofra afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  9. Hersey nefis bherzamanki gibi..birde canim muthis bir sekilde ekmegi su guzelim salataya batirip yemek geldi icimden..Gidip patlican alip yapacagim bugun:))ellerine saglik diyorum..

    YanıtlaSil
  10. Canım ellerine sağlık menü ve salata nefis bereketli iftarlar,sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Reyhanım bende çok zor olucak diye düşünüyordum oruç tutmak. Saatler çok uzun, hava çok sıcak diyordum ama öyle olmadı gerçekten. Ve çok çabuk geçiyor hiç anlayamıyorum.
    Köz ezme salatan ve menün her zamanki gibi nefis ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık Reyhan'cım.İftar menülerini zevkle takip ediyorum,bereketli hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  13. salata da masada her zaman ki gibi çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Reyhan'cım, gerçekten çok güzel ve şık herşey. Tariflerinden de sıkça faydalanıyorum. Hayırlı iftarlar canım benim. Allah oruçlarını kabul etsin.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..